تعارض و اختلاف بین زوجین یک مسئله اجتنابناپذیر است و نمیتوانیم انتظار داشته باشیم در یک رابطه عاطفی هیچ مشکل و اختلاف نظری پیش نیاید. اما مسئله مهم این است که زوجین چگونه با تعارضات کنار میآیند و آنها را مدیریت میکنند تا رابطه آنها تحت تاثیر قرار نگیرد و خراب نشود. در این مطلب تصمیم گرفتیم راهنمای کاملی درباره زوج درمانی و اهداف آن در اختیار شما قرار دهیم. برای کسب اطلاعات دقیق، خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید.
زوج درمانی چیست و چه اهدافی دارد؟
زوج درمانی نوعی رواندرمانی است که طی جلسات آن درمانگر یا مشاور خانواده به دو نفر که با هم رابطه عاطفی دارند کمک میکند تا بتوانند مشکلات خود را شناسایی کنند و با بهترین شیوه در صدد رفع آن بربیایند. در واقع هدف یک زوج درمانگر این است که به زوجین کمک کند تعارضات را با راهحلهای مسالمتآمیز حل کنند و تمرینهای موثری را یاد بگیرند و انجام دهند.
به عبارت دیگر برگزاری جلسات با زوج درمانگر به زوجین کمک میکند تا روابط خود را بهبود بخشند، مهارت گفتگوی موثر را یاد بگیرند و مشکلات را به صورت ریشهای شناسایی و حل کنند. همچنین زن و شوهرهایی که در جلسات شرکت میکنند میتوانند مهارت حل مسئله را به خوبی یاد بگیرند تا بتوانند در مواقع بحرانی بهترین راهحل را پیدا کنند و به تفاهم و سازگاری برسند.
یکی دیگر از اهداف زوج درمانی بهبود مشکلات جنسی بین زن و شوهر است که این روزها اغلب زوجین درگیر این مسئله هستند.
در نهایت میتوانیم ادعا کنیم زوج درمانی باعث میشود زوجین درک درستی از رابطه و مشکلات آن داشته باشند و بتوانند اختلاف نظرها را با مهارتهایی که یاد میگیرند حل کنند و میزان رضایت خود را از رابطه افزایش بدهند. حقایق روانشناسی
چه زمانی به مشاوره یا زوج درمانی نیاز داریم؟
وقتی از تاثیرات مفید مشاوره و گفتگوی صحیح در ازدواج موفق و زندگی بدون تنش صحبت میکنیم، حتما این سوال برای شما پیش میآید که از کجا بفهمیم به زوج درمانی نیاز داریم. موارد زیر مهمترین نشانههایی است که به شما کمک میکند متوجه شوید به کمک یک مشاور نیاز دارید.
- کاهش یا عدم اعتماد به شریک جنسی
یکی از بهترین راهها برای غلبه بر بیاعتمادی بین زن و شوهر شرکت در جلسات مشاوره و درمان است. زیرا درمانگر در این جلسات میتواند دلایل از بین رفتن اعتماد را شناسایی و رفع کند. قطعا بازسازی رابطه و اعتمادی که به هر دلیل تخریب شده و نیاز به ترمیم دارد زمانبر و نیازمند صبر و حوصله است.
-
زیاد شدن بحث و تنش
در صورتی که زوجین متوجه شوند اخیرا بر سر هر مسئله و اختلاف نظر درگیر بحث، دعوا یا قهر میشوند به معنای این است که زمان کمک گرفتن از مشاور یا درمانگر فرا رسیده است. زیرا بیتوجهی به اختلافها باعث میشود مشاجرات و دعواها بیشتر شود.
- ناکارآمدی در حل مشکلات
زوج درمانی :وقتی مشکلی بین زن و شوهر پیش میآید، افراد باید این توانایی را داشته باشند که بتوانند بدون پرخاشگری یا انکار و خودخوری مسئله را حل کنند. اگر هر کدام از زوجین این توانایی را نداشته باشند در واقع ناکارآمد هستند و باید از کمک حرفهای مشاور یا درمانگر استفاده کنند.
- بروز مشکلات جنسی
یکی از نشانههای مهم اختلاف بین زوجین، مشکلات جنسی و عدم توانایی برقراری رابطه جنسی رضایتبخش است. اغلب زوجین از مشکلات جنسی رنج میبرند و از سکس به عنوان ابزاری برای اعمال قدرت یا نادیده گرفتن مشکلات استفاده میکنند. یک مشاور ماهر و باتجربه از طریق گفتگو به خوبی میتواند ریشه مشکلات جنسی را به آنها نشان دهد و به زوجین کمک کند تا مشکلات را رفع کنند.
- عدم توافق بر سر مسائل فرزند پروری
تمام مشکلات زن و شوهر به رابطه عاطفی یا جنسی خود آنها مربوط نمیشود. بلکه بسیاری از مواقع زوجین بر سر مسائلی که به تربیت فرزند مربوط است دچار مشکل و اختلاف نظر میشوند. تفاوت طرز فکر زوجین درباره فرزند پروری تنشها را در خانواده بیشتر میکند و فضای آرام زندگی را مختل میکند.
به جز مواردی که بیان کردیم در صورت بروز خیانت، اعتیاد یا مشکلات روانشناختی نظیر اضطراب، افسردگی و … کمکهای حرفهای مشاور و زوج درمانی انتخاب مناسبی است. برخی از زوجین ادعا میکنند توانایی مالی صرف هزینه برای مشاوره را ندارند. در حالیکه بیتوجهی به اختلافات بین زوجین هزینههای بیشتری دارد و مشکلات گستردهای ایجاد میکند.
جمع بندی
زوجین برای حل اختلاف و تعارض باید راهحلهای مناسبی و منطقی پیدا کنند تا بتوانند زندگی بدون تنشی را تجربه کنند. زوج درمانی اقدام موثری برای بهبود روابط زناشویی و حل مشکلات ارتباطی و عاطفی زوجین است. در این مطلب سعی کردیم شما را با این شیوه روان درمانی موثر آشنا کنیم و از تاثیرات مفید آن بگوییم. حالا نوبت شماست که درباره تجربیات یا اطلاعاتتان از روند درمان با کمک زوج درمانگر صحبت کنید.